Zimní sporty a Rakousko

Sjezdové lyžování

Sjezdové lyžování patří k Rakousku stejně jako W. A. Mozart. Rozsáhlé rakouské zimní oblasti zvou všechny vášnivé lyžaře na sluncem zalité svahy, kde je pro ně každý den upravováno mnoho set kilometrů sjezdovek.


Pokud bychom se měli zmínit o těch nejnavštěvovanějších pak určitě nesmíme opomenout svahy střediska Hochficht. Do Hochfichtu se nejlépe dostanete z Českých Budějovic. Patří mezi jedno z nejlepších středisek, které neleží přímo v Alpách. Leží na pomezí Německa a Rakouska a zalyžovat si můžete na 20 km tratí. Mezi nejlepší sjezdovku se zde řadí Standardabfahrt, na které se dokonce jel i Evropský pohár FIS. 


Hinterstoder je sice už dále od hranic s Českou republikou, ale mezi Čechy je velice oblíbený. Lyžuje se na 40 km tratí a sjezdovky se zde nacházejí až do výšky okolo 2000 m.n.m. Většinou jde o sjezdovky střední obtížnosti a z větší části jsou uměle zasněžovány.

Moraváci mají nejblíže například do střediska Semmering. Leží za Vídní a z Brna je to okolo 230 km. K lyžování se využívá 14 kilometrů sjezdovek a nejdelší jizdu zažijete na 3,5 km dlouhé trati.

Jako poslední zmíníme Kasberg. 40 km tratí v červené a modré barvě nabízí lyžařům dobré vyžití. Sjezdovky jsou od 620 m.n.m. do 1 600 m.n.m. K přepravě jsou používány, kabinkové lanovky, čtyřsedačky a vleky.

O webu..

Web o Rakousku má být jakýmsi pomocníkem při výběru lyžařské oblasti. Snaží se poskytnout informace o některých střediscích a možnostech, které nabízí pro zimní i letní návštěvníky.

Kam dál?

Web (nebo spíše blog) o Rakousku nabízí detailní popisy jednotlivých lyžařských oblastí.


Další weby zabývající se Rakouskem lze najít na odkazech od Seznam.cz.